KFC Karışımı İçindekiler

Ağustos 22, 2009 at 10:03 am 1 yorum

KFC‘nin tarifi geçtigimiz haftalarda guardian.co.uk adresinde yayınlandı.

Her ne kadar tarif elimde olsa da aynı lezzette tavuk yapabileceğime inanmıyorum. İsterseniz siz deneyin…

‘KFC’ mix
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı ada çayı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kuru mercanköşk
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı sarımsak tozu

İçindekiler bunlar, gerisi yeteneğinize kalmış. Aslında nasıl yapıldığıyla ilgili hiçbir fikrim yok, eger bilen ya da deneyen olursa, bizle paylaşırsa sevinirim. Afiyet olsun…

Edit (Hepa) : Aha.. ben yaptım tarifteki gibi kutusuna kadar aynı oldu :D

Reklamlar

Entry filed under: Nasıl Yapılır. Tags: , , , , , .

TinySong – İstediğiz Şarkıyı Online Dinleyin G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

1 Yorum Add your own

  • 1. salahi bozkurt  |  Ekim 7, 2010, 3:12 am

    merhabalar,

    Kıbrısta bunların hazır toz karışımları satılıyor, harc yani bildiğiniz , KNOR üretiyor belki Türkiyedede satılmaya başladı. Ama içerik aynen yukarıda sizin yazdığınız malzemelerle aynı. Üstündeki içindekiler’e bakarak onaylayabiliyorum size. MercanKöşk sadece fazla listenizde.

    Kullanımı şu şekilde :

    Beyaz et tavuklarından kullanacaksınız öncelikle. Tavuğu orantılı ebadlarda fazla abartılı olmayacak küçüklükte parçalara bölünüz. İşe başlamadan fırınınızı 230-250 derece arası ısıya ayarlayıp çalıştırın ki önceden ısınmaya başlasın.

    Tavuklarımızı böldüysek, şimdi büyük bir kaba ,kase veya derin tepsi içine 6 veya 8 adet ( eğer tüm bir tavuğu yapacaksanız ) yumurta kırınız ve iyice çırparak karıştırıp kremsi sarı olmasını sağlayınız. İçine 3 çorba kaşığı ısıtılarak sıvılaştırılmış Tereyağı katınız ( katı margarin asla olmaz ) ve biraz daha karıştırınız.

    Şimdi harcınızı başka bir kaba boşaltın. Yapacak olduğumuz şey bundan sonra basit.

    Tavuklarımızı parça parça önce hazırladığımız yumurtaya buluyoruz, sonrada harcımızın içine.

    Tavuk parçalarının her tarafı açık kalmayacak şekilde bulandığından emin olun.

    Herşey tamamsa fırına süreceğimiz tepsimizin zeminine beyaz Yağlı Fırın Kağıdı serin ki tavuklarımız yapışmasın tepsiye. Evet şimdi tavuklarınızı fırına verin. 25-30 dakika içinde kontrol edin. Kızarıp şeklini tamamen kazanmaya başladıklarında zevkinize göre her 5 dakikada bir kontrol edip hazır olduğunu hissettiğinizde çıkarınız.

    Öneri :

    Havuç – Kerevizi rendeleyip mayonez + ballı hardal ile karıştınız. Coleslaw isimli bir sos oluşacak. Rus salatası kıvamında olacak ama lezzeti eşsizdir ve bu tavuk için birebirdir. Coleslaw’a batırarak yemenizi öneririm.

    afiyet olsun ; )

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Bağımsız Sinema Dergisi.
Pardus... Özgürlük İçin...

Kategoriler


%d blogcu bunu beğendi: